Col·laboració amb l’Escola Infantil de Siganar

La Case des Tout-Petits de Siganar, és una escola d’educació infantil que recull un total de 64 alumnes (curs 2018- 2019) de 3, 4 i 5 anys, els quals s’agrupen en la petita, mitjana i gran secció respectivament.
L’equip pedagògic el formen tres mestres (un per grup) i la tanta (omnipresent i imprescindible que s’ocupa de les tasques menys visibles).

Sent la població de Siganar majoritàriament diola, l’idioma que regeix al parvulari és aquest, però és precisament en aquest espai on els infants tenen el primer contacte amb la llengua francesa: petites pinzellades a la secció dels més menuts/des que augmenten progressivament cada any, sent en el darrer l’idioma principal a la classe però no a l’esbarjo.

El projecte a l’escola consisteix en col·laborar amb els docents en el desenvolupament del programa didàctic, fomentar el joc i el lleure dirigit i cobrir les necessitats del moment (com per exemple, substituir al professorat absent o tasques d’infermeria primària).

Les necessitats del centre, però, són més aviat a nivell estructural: es necessita la construcció d’uns lavabos, avui dia inexistents; l’aixecament d’un petit mur o tanca que envolti el recinte i el protegeixi (a edifici i persones) dels animals de la zona; tres aules i un despatx per direcció i personal edificades amb materials resistents als fenòmens atmosfèrics i al pas del temps; una caseta d’acollida d’infants mentre no comença l’horari lectiu; un equipament d’esbarjo pels infants; un punt d’aigua potable independent; i un menjador amb cuina per oferir àpats als/les alumnes.
En aquest sentit, doncs, cal sobretot una col·laboració econòmica i d’arquitectura.

Si t’agradaria col·laborar amb aquest projecte, no ho dubtis i contacta!

I si vols saber-ne una mica més, també pots llegir les experiències d’altres voluntaris/es.