Forum Catacasa: «Catalunya – Casamance» a Rubí del 23 al 25 d’octubre

 

Del 23 al 25 d’octubre tindrà lloc a Rubí el Forum Catacasa de «Transnacionalitat i participació pel desenvolupament econòmic i cultural» organitzat per l’Associació Oudiodial.

 

El Forum vol ser un espai de concertació, de reflexió i d’intercanvis entre Catalunya i les regions Diola de Senegal, Gàmbia i Guinea Bissau. L’associació Oudiodial, com a promotora, vol que esdevingui una trobada regular anual de la diàspora i les organitzacions de bases i administracions locals dels països d’origens i els seus homòlegs catalans.

 

Per aquest any 2015, com a primera edició del Fòrum, es vol llançar un programa mixt que afavoreixi:

 • la reflexió sobre els temes de desenvolupament obrint una gran perspectiva sobre les línies prioritàries de la cooperació i desenvolupament,
 • la presentació d’un gran programa cultural que obri les iniciatives d’intercanvis culturals a través de les animacions folklòriques com d’iniciacions de projectes de fusions entre les expressions culturals d’aquí i d’allà.

 

El Fòrum comptarà amb la presència de personalitats del món de la cultura, de l’esport i de l’agricultura que acompanyaran l’organització tant en la part reflexiva com en les animacions culturals.

 

Entre altres, comptem amb:

 

Balla Gaye. Campió de Senegal de Lluita tradicional, durant els últims cinc anys i una de les persones més destacades que treballa pel desenvolupament de Casamance a través de les caravanes promoció de la pau, i en les accions de suport a les produccions agrícoles per reduir la pobresa a la regió i d’arribar a l’autosuficiència alimentaria. Intervindrà al Fòrum com a Campió Esportiu, però també com a emprenedor en agricultura que ha començat una acció de modernització de la producció de cereals com de les plantacions fruiteries. http://fr.wikipedia.org/wiki/Balla_Gaye_2

 

Youssou Ndour: Músic de dimensió internacional, també polític i conseller especial del president de la republicà de Senegal, i emprenedor en molts sectors de futur del país, seria la seva presència el nexe que permetria fer conèixer les dinàmiques econòmiques actuals que han de transformar el país per pretendre l’emergència; i de com la regió sud de Senegal pot aportar per resoldre la pobresa en la regió a través l’agricultura i el turisme. https://www.looktothestars.org/celebrity/youssou-ndour

 

El Fòrum es centrarà durant tres dies en debatre i intercanviar sobre els reptes de desenvolupament de la regió del sud de Senegal a través la cooperació i la millor participació de la Diàspora de Catalunya, sota el lema: “ Transnacionalitat i participació pel desenvolupament econòmic i cultural”. L’objectiu és que les persones participants aconsegueixin després durant la trobada:

 

 1. Produir un Document Marc de la cooperació i desenvolupament de la Casamance amb les aportacions de la Diàspora.
 2. Un Pla d’Orientació d’iniciatives culturals i coneixement de les tradicions diola i catalans a Catalunya i a Casamance.

 

Més endavant publicarem a la nostra web i al nostre facebook el programa d’activitats del Forum.

 

Empreses i administracions col·laboradores:

Administracions:

 • Ajuntament de Rubí
 • Genralitat de Catalunya
 • Diputació de Barcelona
 • Govern Senegal

Empreses:

 • Pagesos solidaris
 • La Caixa
 • RAM – Royal Air Marroc
 • Unió de Pagesos
 • Federació ONG catalanes

 

 

 

2 respuestas a «Forum Catacasa: «Catalunya – Casamance» a Rubí del 23 al 25 d’octubre»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.